Workshop voor managers: Doorbreek de cirkel van 24/7 bereikbaar zijn

Altijd bereikbaar een (on)bewuste keuze?

Doorbreek de cirkel van 24/7 bereikbaar zijn. We zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ’s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. Maar waarom doen we dat? Durven we niet “off” te zijn of willen we dat niet? Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond, we krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Dit is aangetoond door tal van wetenschappelijke onderzoeken, o.a. het onderzoek van Leslie Perlow (Harvard) bij de Boston Consulting Group Sleeping with your smartphone. De cirkel is heel simpel: we denken dat we altijd moeten reageren om succesvol te zijn. Daarom zorgen we dat we altijd bereikbaar zijn, anderen rekenen erop dat ik altijd bereikbaar ben, en soms zijn dingen niet dringend. Hoewel dingen soms niet dringend zijn, reageer ik toch. Dat zijn mensen van me gewend. En vanzelf gaat de hele cultuur van een organisatie zo werken. Zo doen we dat hier. Uit recent onderzoek blijkt dat 39% van de werknemers te maken heeft met hoge taakeisen en dat 19% vindt dat de leidinggevende geen oog heeft voor het welzijn van de medewerkers. 44% van de werkgevers vindt werkdruk een groot risico, o.a. burnout klachten of het niet kunnen voldoen aan de psychische eisen van het werk, zie de volgend link voor een uitgebreid overzicht van TNO. Samengevat: Het gaat om bewustwording, over grenzen stellen, over Samen(werken) en samen tot goede oplossingen komen tussen werkgevers & werknemers!

Programma Workshop “doorbreek de cirkel van 24/7 bereikbaar zijn’

Het is een interactieve workshop, gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en het is absoluut geen saaie lezing. Deze workshop wordt uitsluitend incompany verzorgd, variërend van lunchlezing tot een uitgebreide workshop & training van 2 dagdelen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Waarom bent u altijd bereikbaar?
 • Wat levert het op (voor wie) en wat kost het?
 • Welke impact heeft het op medewerkers, klanten en productiviteit?
 • Doorbreek de cirkel van bereikbaarheid
 • Wat betekent 24/7 bereikbaar zijn!
 • Wat levert het de organisatie op door hier meer en gerichter aandacht aan te besteden?
 • Werkdruk, werkstress, privédruk en privéstress
 • De verschillende generaties: Baby Boomers, X, Y en Z
 • Welke impact heeft de bedrijfscultuur op 24/7?
 • Wat heeft u en uw team nodig om 24/7 on te doorbreken?
 • Van wie: collega’s, manager, organisatie, thuisfront…..
 • Hoe bespreek je dit onderwerp constructief met je team, o.a. ontwikkelings- en oplossingsgericht coachen en transactionale analyse ego-posities
 • Concreet plan: een collectief en persoonlijk doel + structureel overleg = betere prestatie & minder stress

N.B. deze workshop is uit te breiden met “tem het email monster”

digital detox en concrete tips

cirkel van bereikbaarheid

NB IN VERBAND MET DE CORONA CRISIS KUNNEN LEZINGEN/TRAININGEN/WORKSHOPS ZOWEL ONLINE  (VEILIG VANUIT DE THUISWERKPLEK VOOR IEDEREEN) OF OFFLINE MET IN ACHTNEMING VAN DE RIVM RICHTLIJNEN

Inspiratie film van Leslie Perlow over 24/7 online

Informatie?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.