Wij geloven dat ieder mens de mogelijkheid moet hebben
om te genieten van zijn werk en zijn leven (in alle levensfases)!

One Life just Live it!

Hoe houdt u alle ballen in de lucht?

Sinds de oprichting houden we ons bezig met het thema werkdruk, werkstress en werk privé balans. Omdat we echt ervan overtuigd zijn en geloven dat ieder mens de mogelijkheid moet hebben om te genieten van zijn werk en zijn leven in alle levensfasen. Daarom adviseren we dagelijks organisaties, trainen en coachen we mensen op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans. We zijn ervan overtuigd, en dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek dat zowel werknemers als werkgevers hierdoor uiteindelijk betere resultaten bereiken, immers mensen vormen de kern van de organisatie.

Hoe krijgt u meer rust, meer balans, minder druk, druk, druk? Wilt u ook op het werk een professionele collega zijn én voldoende ruimte voor uzelf hebben?

Iedereen heeft het druk druk anno 2016. Een week heeft 168 uur en toch komt iedereen altijd tijd tekort? Sinds 1950 zijn we 50% sneller gaan praten, slapen we een half uur minder, lopen we 10% sneller, muziekstukken worden zelfs sneller gespeeld en zijn we 24/7 bereikbaar met onze onmisbare smartphone. Tegelijkertijd besparen we heel veel tijd door technologische vooruitgang zoals wasmachines etc. Toch zegt slechts 8% van de Nederlanders een goede balans werk privé te hebben en 80% werknemers denkt baat te hebben bij externe ondersteuning werk privé balans.

De zoektocht naar zingeving voor mensen en organisaties

Schermafbeelding 2015-04-12 om 16.48.04Iedereen maakt dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks keuzes om werk en privé goed te kunnen handelen. Het is een dynamisch proces, elke keer weer. De technostress die ons leven in is gevlogen, of het multitasken, hoe je het ook maar noemt. We worstelen allemaal, smartphone aan of uit. Kan dat, mag dat? Waar ligt mijn grens, is de vraag voor mensen en voor organisaties.
Naarmate we hoger in de piramide van Maslow zitten, wordt de keuze dan lastiger? Willen we meer, werken om te leven of leven we om te werken? We zoeken niet meer naar financiële voldoening in een baan, de zingeving, de duurzaamheid, bijdragen aan de maatschappij, dat zijn zaken die steeds belangrijker worden. Vrijwilligers werk, tijd besteden aan je gezin, mantelzorg, buddy zijn.

Daniel Pink beschrijft eea meesterlijk in het boek Drive. Het gaat om autonomie, meesterschap en zingeving. In onze blogs beschrijven we uitgebreid over onze visie op fundamenteel werk privé balans keuzes, niet moeten maar bewust kiezen! Work Life Choices.

Meer weten over werkdruk, werkstress en/of werk privé balans?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.