Career & Live is specialist op het gebied van werkdruk,
werkstress en werk privé balans

Werken om te leven of leven om te werken, een kwestie van bewust kiezen i.p.v. moeten

Career & Live, gaat het om work life balance of dekt work life choices de lading veel beter? Werk privé balans of actief werk privé management, waar iedereen zelf actieve keuzes kan maken? Wij zijn van mening van wel. We zijn druk, en vreemd genoeg doen we ons dit zelf aan. Door de moderne communicatie middelen zijn we 24/7 online en maken we geen bewuste keuzes en stopen we nooit. Niet de mogelijkheden zijn het probleem zoals email, maar de manier waarop we ermee omgaan.

Career & LiveAls we hier niets aan doen, zal de werkdruk alleen maar toenemen met als gevolg dat meer mensen uitvallen en hun werkplezier en energie  zal afnemen. Hierdoor zal de productiviteit en creativiteit van organisaties afnemen. Door bewustwording en het maken van keuzes van mensen en organisaties kunnen we het tij keren. Niet moeten, maar kiezen.

Werk en privé beinvloeden elkaar, zowel het werk beïnvloedt privé als andersom. Dat kan positieve, maar ook negatieve effecten hebben. De definitief van werk privé balans die wij gebruiken is die van Greenhaus en Beutell (1985), Deze wordt in de hele wereld gebruikt en ook de richtlijnen werk privé balans van NVAB maakt hiervan gebruik.

Sinds de oprichting van Career & Kids in 2003 en later aangevuld met Career & Live houden we ons bezig met het thema werk privé balans, work life balance en actief werk privé management, (gebaseerd op Greenhaus, Collins & Shaw 2003): “De mate waarin een individu evenveel geëngageerd is en tevreden is net zijn of haar werk en thuisrol/family rol”. Wij zien het breder dan familie/thuis en breiden het gedachten goed uit met leven of life. Het bestaat uit de volgende componenten/conflicten,namelijk:

  • Tijdsbalans: tijd voor werk en andere rollen;
  • Betrokkenheidsbalans: psychologische betrokkenheid in zowel werk als andere rollen;
  • Tevredenheidsbalans: niveau van tevredenheid in werk en andere rollenrollen.
  • Energiebalans: energie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) tussen de verschillende rollen

De Sociaal-Economische Raad (SER) zegt in het rapport  Tijden van de Samenleving’:  “Werk en privé goed combineren, zal voor veel van uw medewerkers een redelijke uitdaging zijn. Lange tijd werd deeltijdwerk dan ingezet als wondermiddel”. De SER adviseert “om een andere oplossing te zoeken. Deeltijdwerk verandert namelijk niets aan de traditionele tijdsindeling. Zorgt u ervoor dat er binnen uw organisatie een goede balans tussen werk en privé mogelijk is, dan kan dit personeelsverloop, uitval en ziekteverzuim verminderen.”

Wat is werkdruk eigenlijk?

Er zijn in de literatuur weinig concrete en eenduidige definities te vinden wat werkdruk exact is. Wij werken vanuit het werkdruk model en de werkdrukwegwijzer van TNO. TNO heeft i.s.m. de sociale partners en het ministerie van SWZ een rapport geschreven in 2013, “werkdruk” op basis waarvan onderstaand model en onderstaande definitie is voortgekomen. Career & Live werk samen met TNO in deze en volgt dit model en de definitie. Dit model en deze omschrijving sluit grotendeels aan bij zowel de belangrijkste stress theoretische modellen als de omschrijvingen die gebruikt worden in relevante bronnen. Werkdruk is overigens een zeer belangrijke determinanten die stressklachten kan veroorzaken, maar niet de enige.

Werkdruk is een situatie waarin er disbalans is ontstaan tussen de eisen van het werk wat betreft inhoud van het werk en de context van het werk en de mogelijkheden van de werknemer om het werk goed uit te voeren. Werkdruk in deze formulering betekent dat een medewerker lange tijd zijn werk niet afkrijgt of de gewenste kwaliteit echt niet kan leveren.

Er zijn verschillende determinanten van werkdruk. Deze verhogen de taakeisen en/of verminderen de mogelijkheden om het werk goed uit te voeren. Deze determinanten kunnen in drie categorieën worden ingedeeld:

  • determinanten in de inhoud
  • determinanten in de context van het werk
  • determinanten in de regelmogelijkheden

Daarnaast zijn er factoren die ervoor zorgen dat een medewerker die werkdruk ervaart minder snel stress klachten zal ontwikkelen: de buffers, zoals bijvoorbeeld sociale steun. Ook zijn er individuele factoren zoals competenties en werk privé of privé werk balans die de werkdruk kunnen beïnvloeden. Direct omdat een disbalans tussen eisen en regelmogelijkheden vaak duidt op inefficiënt ingerichte werkprocessen en indirect omdat werkdruk een van de veroorzakers is van werkgerelateerde stress en daarmee van psychische klachten.

Career & Live, altijd druk met de smartphone

De missie

Met een goed gedoseerde werkdruk en gezonde werkstress zijn werknemers en organisaties productiever, creatiever en werken ze beter samen. Een organisatie met mensen met de juiste focus in een richtinggevende en inspirerende omgeving zorgt voor succes. Dit zorgt voor betere resultaten, want mensen vormen de kern van de organisatie.

ONZE WAARDEN

Plezier hebben en uitstralen

Open & Integer handelen

Positief & creatief Co-creëren

Resultaat behalen

Werken met Passie

Zorgen dat ieder mens kan genieten van zijn werk & zijn leven!

Respect hebben voor anderen

De visie van Career & Live is gebaseerd op ‘Practice what you preach’

Annemie Schuitemaker, de oprichtster van Career & Live omschrijft de visie als volgt; “We zijn druk, en vreemd genoeg doen we ons dit zelf aan. Door de moderne communicatie middelen zijn we 24/7 online en maken we geen bewuste keuzes en stopen we nooit. Niet de mogelijkheden zijn het probleem zoals email, maar de manier waarop we ermee omgaan. Als we hier niets aan doen, zal de werkdruk alleen maar toenemen met als gevolg dat meer mensen uitvallen en hun werkplezier en energie  zal afnemen. Hierdoor zal de productiviteit en creativiteit van organisaties afnemen. Door bewustwording en het maken van keuzes van mensen en organisaties kunnen we het tij keren.”

Alle Experts die zijn aangesloten bij Career & Live werken ook vanuit die gedachte.  Het bedrijf is uitgegroeid tot de specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé balans en het maken van eigen “Work Life Choices” met Experts door heel Nederland. We werken in een uiterst moderne vorm van Samenwerken m.b.v. een netwerkorganisatie met verbondenheid, professionaliteit en kwaliteit (o.a. “Blik op Werk” sinds 2007 gecertificeerd en lid van de brancheorganisatie OVAL lidmaatschap. De manier waarop we samenwerken met elkaar is geïnspireerd en gebaseerd op Gedeelde Ambitie van Edwin Kaats.

annemie schuitemaker

Haar motto is: Waar een wil is, is een weg: als je wilt, kun je alles!”

Achtergrond directeur en oprichter Annemie Schuitemaker

Career & Live is onderdeel van Career & Kids, opgericht in 2003 door Annemie Schuitemaker MHD. Ze is focusoloog, inspirator, (team)coach, trainer en loopbaanprofessional. Ze heeft veel interesse in en ervaring met werkdruk, werkstress en werk privé management, gekoppeld aan bevlogenheid van mensen en teams. Ze geeft veel lezingen en inspiratiesessies voor teams en groepen. Ze studeerde aan de Universiteit (AOG) te Groningen, waar ze haar Master Human Development in Organisations behaalde. Haar aanpak is resultaatgericht, daadkrachtig, praktisch, altijd gebaseerd op wetenschap en met humor. Haar talenten zijn: leergierig, actie-gericht, visionair, doelgericht, innovatief! Ze is erg geinteresseerd in verandering en bevlogenheid bij mens en organisaties, stress, burnout, geluk & happiness, resilience, worklife, werkdruk, werk privé balans, digital detox en multitasken!

Ze werkte o.a. als management consultant bij Mercuri Urval, als manager bij Vedior Uitzendbureau en als senior consultant bij PCI Consultants. Ze heeft veel ervaring met in-door- en uitstroom van personeel en met het begeleiden & coachen van mensen. Sinds 2003 is ze managing director van Carer & Kids en Career & Live. Ze volgde tal van opleidingen en trainingen op het vakgebied van HRM, o.a. een post Hbo-opleiding reïntegratie management, de Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement, een Post Academische Opleiding VeranderManagement bij AOG (2012), Post Academische Opleiding talent & organisatie bij AOG (2013), de opleiding tot stresscoach, Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode (2014). Acceptance and Commitment therapy basis en vervolg opleiding (2017) en opleiding tot mindfulnesstrainer (2018). Ook heeft ze een wetenschappelijk onderzoek gedaan, wat lijnmanager beinvloedt om work life balance programma’s te supporten bij Nederlandse organisaties. In 2015 volgde ze o.a. de trainers opleiding bij De Galan, school voor training. In 2015 was ze een van de vijf deelnemers van het kennisoverdrachtprogramma TNO technologie cluster werkdruk m.b.t de methodiek Werkdruk Wegwijzer. Ze is samenwerkingspartner bij De Koerskaarten maakt veel gebruik van deze interactieve methodiek om samen met teams in gesprek te gaan over werkdruk en werkstress. Haar motto is; waar een wil is, is een weg! Ieder mens moet kunnen genieten van zijn werk en zijn leven!

Meer informatie over Career & Live?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard.