Jelke Glaser
20 feb

Jelke Glaser

Jelke Glaser (1979) is een vrouw vol ideeën, mogelijkheden en fantasie. Ze is getrouwd en heeft twee zonen. Ze werk als coach, trainingsontwikkelaar en tekstschrijver. Naast de voorliefde voor het geschreven woord zoals boeken, brieven en blogs, vindt ze het fascinerend hoe (nieuw geleerde) dingen zo goed mogelijke opvallen en/of blijven hangen. Met inspiratie, creativiteit en vooral authenticiteit helpt ze je hoe jij op kunt vallen door jezelf te zijn.

Na haar opleiding Digitale Communicatie heeft Jelke lesgegeven op hbo en mbo en als opleider gewerkt bij grote internationale bedrijven in de farmacie en ICT. Er was een periode dat Jelke vooral werkte trainingsontwikkelaar en intermediair tussen IT en Business. Ze zocht naar de positieve ontwikkelingen die ze kon bewerkstelligen. Deze enorme drive om te ontwikkelen nam ze altijd met me mee. Al snel realiseerde ze zich dat de verandering van een organisatie begint bij de mensen. En niet alleen de verandering van een organisatie, ook die van een team of een afdeling. Mensen zijn de spil van een organisatie. Mensen die trots zijn op de organisatie waarvoor ze werken, verzetten meer werk met meer plezier. Mensen die met plezier naar hun werk gaan krijgen meer voor elkaar. Leuke mensen creëren leuke collega’s en andersom etcetera, etcetera.

Na de post-HBO-opleiding in coaching en verschillende cursussen over persoonlijke ontwikkeling, volgde ze de opleiding ‘Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode’ en is ze stresscoach. Jelke geeft mensen inzicht in zichzelf en in anderen. Elkaar en jezelf leren begrijpen is haar werk. Dat is ook wat ze in haar werkervaring steeds heeft meegemaakt; luisteren is belangrijk, oprechte interesse ook. Maar het allerbelangrijkste is openstaan voor een ander, zonder jezelf te verliezen.

Werken doe je meerdere dagen per week, soms zelfs meer dagen dan je vrij bent. ‘Iedereen’ zegt het, je moet het wel naar je zin hebben op je werk, anders houd je het niet vol. Voor sommigen is dat heel gemakkelijk, die weten wat ze willen, volgen hun pad en genieten van hun werk. Voor anderen is het lastiger. Doen wat je leuk vindt kan best een uitdaging zijn. Want, wat vind je leuk? Waar krijg je energie van? En hoe kan het dat je een goede dag hebt gehad en toch met hoofdpijn naar huis gaat? Dit soort vragen en meer, kan Jelke samen met jou beantwoorden. Zelfredzaamheid ontwikkelen is hierbij de sleutel.

“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het te ontdekken in zichzelf”
– Galileo Galilei

Welke werkt in de regio Arnhem/Gelderse vallei en is bereikbaar via j.glaser@careerandlive.nl