Inge Spek
12 apr

Inge Spek

Inge is 45 jaar, getrouwd en moeder van 3 zonen (5, 10 en 14 jaar). Ze weet als geen ander waar je als werkende moeder en ondernemer tegenaan loopt. Als trainer, coach, adviseur en ervaringsdeskundige adviseert en begeleid ze cliënten en organisaties. Zelf heeft ze ervaren dat een goede balans tussen werk en privé haalbaar is, ondanks tegenwind, zolang je maar doet waar je energie van krijgt en durft te kiezen. Inge geniet van een energieke en vitale wijze van leven en deelt dit graag met anderen.

Na haar Hbo-opleiding (HEAO-commerciële economie), heeft ze ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Functies waarbinnen ze heeft gewerkt zijn; intercedent, recruiter, manager en coach. 9 jaar geleden heeft Inge vol overtuiging voor het ondernemerschap gekozen. Na 3 jaar freelance werk te hebben verricht op het gebied van recruitment, re-integratiecoaching en loopbaan coaching, is ze sinds 7 jaar Franchise/licentienemer/partner van Career & Kids en werkt ze samen met een aantal ervaren collega’s en experts, in de regio Brabant , Limburg en Zeeland. De afgelopen jaren heeft Inge zich o.a. toegelegd op het adviseren en begeleiden van organisaties en instellingen op het gebied van Work Life Balance gerelateerde onderwerpen. In dit kader heeft ze ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van workshops, geven van trainingen en het adviseren van organisaties over hoe Work Life Balance en vitaliteit in bedden in het beleid van een organisatie. Daarnaast heeft Inge haar expertise ontwikkeld op het geven van advies aan overheidsinstellingen die vragen hebben met betrekking tot het onderwerp; ‘hoe (alleenstaande jonge) ouders in een uitkeringssituatie op een duurzame en succesvolle manier (weer) deel te laten nemen aan de maatschappij en/of terug te laten keren op de arbeidsmarkt’.

In de regio Noord Brabant en Zeeland hebben diverse gemeentelijke instellingen gebruik gemaakt van deze dienstverlening. Naast adviseren van overheidsinstellingen heeft ze samen met een aantal collega’s diverse op maat gesneden workshops voor deze specifieke doelgroep samengesteld of individuele trajecten ontwikkeld. Begeleiden en coachen van (startende) ondernemers zit in haar bloed. Van idee, naar haalbaarheid, naar werkelijkheid vanuit de overtuiging dat ook ondernemerschap kan in goede balans met je privé leven. Inge heeft inmiddels diverse (startende) ondernemers op een succesvolle wijze weten te begeleiden. Inge is OPQ en FIT gecertificeerd en is Erkend Loopbaanprofessional (NOLOC). In januari 2015 volgde ze de cursus Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode. Verder heeft ze deelgenomen aan diverse trainingen en workshops binnen haar vakgebied. Inge communiceert helder, weet een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en zakelijkheid en is doelgericht. Anderen omschreven haar als een energieke positieve, oplossingsgerichte en enthousiaste persoon die dat op anderen weet over te brengen. Haar passie is mensen te begeleiden in het behalen van hun persoonlijke doelen en ambities, te motiveren en te inspireren.

Expertgebieden van Inge: Ontwikkelen van workshops en trajecten op het gebied van werk privé management voor zowel de profit als de non-profit sector- Vitaliteit – Ondernemerscoaching- Re-integratiecoaching, loopbaan – en stress coaching en outplacement. Ze werkt in de regio Zuid Nederland.

Ze is bereikbaar via: i.spek@careerandlive.nl