Annemie Schuitemaker
12 apr

Annemie Schuitemaker

Directeur, focusoloog en inspirator werkprivé balans, werkdruk, (techno)stress, digital detox en multitasken.

Annemie Schuitemaker (MHD & RL) weet als geen ander wat het is om werk en privé te combineren; naast ondernemer is ze moeder van 3 kinderen (van 20, 19 en 16 jaar) en is dol op sporten. Tevens studeerde ze aan de Universiteit (AOG) te Groningen, waar ze haar Master Human Development in Organisations behaalde. Haar hobby is haar werk, haar droom & passie is: “Dat in 2025 werk en gezin combineren in Nederland iets vanzelfsprekends is, dat op alle fronten; macro- meso- en microniveau goed geregeld is. Dat er een cultuuromslag heeft plaatsgevonden in ons denken en handelen, inclusief goede voorzieningen voor iedereen”. Na haar HBO opleiding werkte ze een aantal jaren in Spanje en heeft inmiddels ruim 25 jaar gewerkt in de HRM/Consultancy in diverse branches. Ze werkte o.a. als management consultant bij Mercuri Urval, als manager bij Vedior Uitzendbureau en als senior consultant bij PCI Consultants. Ze heeft veel ervaring met in-door- en uitstroom van personeel en met het begeleiden & coachen van mensen. Ze faciliteerde als trainer tal van workshops & trainingen, o.a. sollicitatietrainingen, interviewtechnieken, functieanalyses opstellen, compententie & talenten management.

Ze volgde tal van opleidingen en trainingen op het vakgebied van HRM, o.a. interviewtechnieken (waaronder STAR), functieanalyse en competentiedesign, enneagrammen, Managing Personal Growth (MPG), persoonlijkheidsprofielen interpreteren (waaronder OPQ), een post Hbo-opleiding reïntegratie management, de Leergang Strategisch Gezondheidsmanagement, een Post Academische Opleiding VeranderManagement bij AOG (2012) en een Post Academische Opleiding talent & organisatie bij AOG (2013). In januari 2012 heeft ze een Female Leadership Journey gemaakt naar India. In 2014 volgde ze de opleiding tot stresscoach, Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode. Ook heeft ze in dat jaar een wetenschappelijk onderzoek gedaan, wat lijnmanager beinvloedt om work life balance programma’s te supporten bij Nederlandse organisaties. In 2015 volgde ze o.a. de trainers opleiding bij De Galan, school voor training. In 2015 was ze een van de vijf deelnemers van het kennisoverdrachtprogramma TNO technologie cluster werkdruk m.b.t de methodiek Werkdruk Wegwijzer.In 2017 en 2018 volgde ze de Acceptance and Commitment (ACT)opleiding bij SeeTrue to ACT therapeut/coach. Ze is samenwerkingspartner bij De Koerskaart en maakt veel gebruik van deze interactieve methodiek om samen met teams in gesprek te gaan over werkdruk en werkstress.

Ze is focusoloog, (team)coach, trainer en specialist op het gebied van werkdruk, werkstress en werk privé management en heeft speciale interesse en expertise op het gebeid van Digital Detox Management, Technostress en Multitasken. Daarnaast geeft ze veel lezingen en inspiratiesessies voor teams en groepen. Ze is Noloc lid en Register Loopbaan Professional (RL) op het hoogste niveau, CMI-C.

Haar talenten zijn: leergierig, actie-gericht, visionair, doelgericht, innovatief! Ze is erg geinteresseerd in verandering bij mens en organisaties, stress, burnout, geluk & happiness, resilience, worklife, werkdruk, werk privé balans, digital detox en multitasken!

Ze werkt vanuit Leerdam (Vijfheerenlanden) door heel Nederland.

Ze is te bereiken via: a.schuitemaker@careerandlive.nl