Nationale Digital Detox Dag 19-02-2019
06 jan

Nationale Digital Detox Dag 19-02-2019

Doe mee op 19 februari 2019

Herken je dat, dat je soms fysiek wel, maar mentaal niet aanwezig bent: tijdens een gesprek, tijdens een vergadering, in de auto of…thuis? Durf jij het aan om 24 uur zonder smartphone en/of andere beeldschermen te zijn? Om zo letterlijk  je gedrag en je brein te “ontgiften” van impulsen om constant te reageren op digitale signalen, een echte digital detox.

nationale digital detox dagZo werkt het, heel simpel:

Maak kenbaar aan je collega’s, vrienden en familie via app, voicemail en onderaan je email dat je 19 februari 2019 niet reageeert op berichten, omdat je bewust een dag niet bezig bent met je smartphone, laptop etc. Geef aan wanneer je WEL weer reageert.

Die dag kun je gebruiken of met focus en vol concentratie te werken en/of te genieten en bezig te zijn met de echt belangrijke dingen (op je werk en je leven, zonder afleiding), fysiek en mentaal aanwezig te zijn en vooral te genieten met echte aandacht. Voor de twijfelaars. Hier staan 30 redenen om een digital detox te doen

Wat levert het je op?

• Extra vrije- en werktijd;
• Bewustwording dat soms zonder ‘beeldscherm’, smartphone of tablet zijn, iets toevoegt aan je leven;
• Een ervaring die je kunt delen met familie, vrienden en collega’s om het onderwerp en de norm ‘altijd bereikbaar’ te zijn te bespreken;
• Bewuste keuzes maken om af en toe digitaal te minderen;
• Betere concentratie, meer energie en minder stress.

Meedoen met je collega’s, familie of vrienden?

Let op, zeg niet gelijk NEE: bij mij is dat onmogelijk. Waar een wil is, is een weg.

Of maak er een digital dieet dag van (door bv je smartphone maximaal 3 keer te checken, je Facebook niet gebruiken, niet te appen) In elk geval less = more en het levert je meer focus, minder stress en bewustwording op wat altijd online zijn met je lijf en je geest doet.

Wie durft, wie doet mee? Laten we zorgen dat 19 februari 2019 het begin wordt van anders werken, anders omgaan met “altijd en overal bereikbaar zijn”!

Disconnect to reconnect