Outplacement of NewChallenge

Wanneer outplacement of liever gezegd NewChallenge?

Outplacement klinkt wel erg negatief. We spreken dan ook liever van NewChallenge. Soms is er binnen een organisatie geen passende plek meer voor een werknemer. Dat kan komen door een reorganisatie, omdat er geen match meer is tussen werkgever en werknemer of door een conflict. Het zoeken naar een nieuwe baan buiten de organisatie is dan aan de orde.

Career & Live begeleidt bij resultaatgerichte NewChallenge/outplacementtrajecten, gericht op het vinden van die baan waarbij de werknemer weer met plezier aan het werk kan gaan en fluitend naar huis gaat. De coachee krijgt elke week passende vacatures. We gaan actief netwerken, ook aan social media wordt veel aandacht besteed. We hebben een uiterst creatieve aanpak m.b.t. C.V.’s. Het onderwerp werk privé balans, in de breedste zin des woords komt aan de orde. Of het nu gaat om mantelzorg, een intensieve hobby of het bekende gevoel druk druk druk. Werken om te leven of leven om te werken? Het inventariseren van de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een specialisatie van Career & Live.

fotoloopbaanadvies

Programma en de kosten van Outplacement en NewChallenge

Een outplacement-, NewChallenge traject is maatwerk. Het traject bestaat uit een aantal gesprekken ( 3 tot 20) van 1,5 uur, verdeeld over een periode van gemiddeld 3 tot 9 maanden waarin de hierna omschreven fasen aan de orde komen. We werken vanuit de positieve psychologie, we geloven in talenten in plaats van enkel verbeterpunten. Als basis gebruiken we LDC assessments- en persoonlijkheidstest (over werkgerelateerd gedrag). Deze geven op een effectieve manier inzicht in zaken als: wat gaat goed, wat zijn valkuilen, wat zijn de belangrijkste competenties en wat geeft spanning? De uitkomsten van de test gebruiken we tijdens de coachingsgesprekken. U krijgt ook toegang tot een unieke portal waar alle vacatures (real-time) te vinden zijn, samen met uw coach kunt u zo kijken wat er echt speelt op de arbeidsmarkt. Dat scheelt u veel zoekwerk op internet.

Fase 1: Intake
Fase 2: Een nieuw begin
Fase 3: Wie ben ik, waar ben ik goed in? Mijn Talenten.
Fase 4: Wat wil ik nu echt?
Fase 5: Keuzes maken
Fase 6: Hoe wil ik dat bereiken, solliciteren, netwerken, CV, brieven, social media!
Fase 7: Het is gelukt en nu
Fase 8: Evaluatie en coaching

De prijs varieert van € 1.350,00 tot € 7.500,00 excl. BTW inclusief intake, persoonlijk gesprek, tussen -, en eindrapportages en werkmap. Elke week worden passende vacatures toegemaild cq besproken.

Een zeer innovatieve manier van NewChallenge in plaats van het ouderwetse outplacement. Zowel individueel als incompany (voor organisaties die op zoek zijn naar innovatie op het gebied van outplacement) is de mogelijkheid tot e-coaching, makkelijk, efficiënt en verwezen succesvol.

Wat levert het op?

shutterstock_49213735

Een concreet en resultaatgericht NewChallenge (outplacement) met een Persoonlijk Actieplan, zodat u weer met plezier naar uw (nieuwe) werk gaat en fluitend thuiskomt. We maken gebruik van onze eigen Career & Live methodiek en werkmap, maar gebruiken ook de succesvolle aanpak van o.a. Aaltje Vincent “het grote solliciatiewerkboek”. Bovenal baseren we onze aanpak op de positieve psychologie, het glas melk is halfvol in plaats van halfleeg. Herkenning en eigen Mission Statement spelen daarin een belangrijke rol. Het onderzoeken van de mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf is een specialisatie van Career & Live.

De voordelen op een rij

Professionele en wetenschappelijk bewezen tools

O.a. LDC persoonlijkheidstest, motivatietesten en intelligentietesten gecombineerd met onze Career & Live methodiek

Gecertificeerde loopbaan Professionals

O.a. CMI en NOLOC

Bekend met de regionale arbeidsmarkt

We werken met professionals die de arbeidsmarkt in uw regio kennen

Afspraken op elk gewenst tijdstip op inspirende locaties

U bepaalt waar en wanneer we afspreken, dat kan ook bijvoorbeeld thuis en in de avonduren. Maar altijd in een inspirerende omgeving

Aandacht voor de werk en de privé situatie

We zien mensen als een geheel, waar de privé situatie altijd een rol speelt bij de zoektocht naar een perfecte baan

Moderne aanpak en gebruik van social media

We werken met bewezen bewezen succesvolle methodieken, maar zijn helemaal up to date met de modernste tools op het gebied van social media, netwerken en zoek methodieken

Aanmelding en/of meer informatie?

Klik hier om naar het contactformulier te gaan. Of neem rechtstreeks contact op via 0800-0201060 of stuur een mail naar info@careerandlive.nl. We nemen dan binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken of een kennismakingsgesprek in te plannen, gratis uiteraard